Viime lauantaina (22.1.22) oli kansainvälinen mielenilmaus. Se pidettiin Helsingissä, mutta muuallakin suomessa kokoonnuttiin yhdessä vapauden ja ihmisoikeuden puolesta. Tähän osallistui tuhansia ihmisiä.

 

https://www.magneettimedia.com/kansainvalinen-mielenosoitus-vapauden-ja-ihmisoikeuksien-puolesta/

 

Joku saattaa miettiä, että onko tämänkaltaisissa mitään järkeä. ON! Hyvin pitkälti on, koska jos emme itse kansalaisina tee mitään, meidän puolesta päätetään eivätkä ne päätökset ole välttämättä kovin edullisia kansalle. On täysin turhaa ja suorastaan typerää odottaa, että maailmaa kiusaava tilanne hellittää itsestään. Ehei! Sille on tehtävä loppu omin käsin. Suomessa on virallisesti demokratia eli valta kuuluisi kansalle. Hiljainen alistuminen on merkki hyväksymisestä! Joku voisi väittää ihan jotain muuta, mutta silloin vain valehtelee itselleen ja muille. On aika toimia!

 

Sitten tuota lauantaita edeltävä perjantaina (21.1.22) oli toinen mielenilmaus, mutta se tapahtui netissä. Joku on saattanut törmätä merkintään #nytriittää. Tämä tarkoitti tukensa antamista sytyttämällä kynttilä ihmisille, joiden toimeentulo on estetty hallituksen mielivaltaisten rajoitusten vuoksi. Sen laittoi vireille Aurora Estaten yrittäjät. Facebookissa ja instagramissa sekä mahdollisesti myös muualla oli tuhansia kuvia, joihin oli laitettu #nytriittää.