Kaikkialla aina mainostetaan sitä kuinka suolaa tulisi vähentää ja kuinka se on niin helvetin epäterveellistä. Miksi näin? Koska niin sanoo lääkärit ja muut suuremmat tahot. Mistä se tieto tulee? Onko se oikeaa tietoa vai onko meitä kusetettu? On jälleen syytä miettiä ja kyseenalaistaa asioita että miksi taas yritetään peitellä totuutta. Tällä kertaa suolasta.

 

http://www.luomuruokatukku.fi/pdfpub/Suola.pdf

 

Suolaa pidetään hirveän epäterveellisenä mutta onko sillä oikeasti mitään todistettuja haittoja? Enpä usko. Se että mitä suolaa käyttää, on merkitystä ja paljon.

 

http://www.terveysanalyysi.fi/2014/08/10/suolaa-suolaa-enemman-suolaa/

 

Yleisesti käytetään aivan liikaa jodioitua pöytäsuolaa, joka on kemiallisesti valmistettu. Sitä löytyy kaupan hyllyiltä enemmän ja vähemmän, isoissa ja pienissä purkeissa.

 

Itse olen lopettanut täysin niiden suolahässäköiden käytön totaalisesti. Suosin vain puhdasta vuorisuolaa. Toki saatan käyttää jotain yrttisuolaa ruuan maustamiseen.

 

Himalajan suola eli kristallisuola on paljon parempi vaihtoehto. Se on puhtaampaa kuin tavallinen suola ja siinä on vielä luontaiset mineraalit jäljellä koska se on muodostunut miljoonien vuosien kuluessa manneraattojen puristuksessa Himalajan vuoristossa.

 

Jopa merisuola on parempi vaihtoehto jodioidulle pöytäsuolalle. Puhdas merisuola haihdutetaan merivedestä joka sisältää runsaasti mineraaleja. Se mistä päin merisuola on peräisin, määrittelee mineraalikoostumuksen.

 

https://www.saltlife.fi/mita-suola-on/suolaa-maalta-ja-merelta/merisuola/

 

https://www.saltlife.fi/mita-suola-on/suolaa-maalta-ja-merelta/himalajan-suola/

 

On totta ettei suolaa pidä vetää aivan kasa kaupalla mutta tuntuu että monella ihmisellä olevan suolanpuute eikä suolan vähentäminen auta asiaa yhtään. Itse lisään enemmän suolaa ruokaa kuin laitan liian vähän.

 

http://magneettimedia.com/alhaisesta-suolan-kaytosta-jopa-nelinkertainen-sydantautien-kuolleisuus/

 

Ihminen tarvitsee myös jodia ja olisi tärkeää että ihminen saisi sitä. Mutta siitä joskus toiste lisää.

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/aihesanat/suola/