Aine on terveydelle hyvin vaarallinen. Karrageenin haittavaikutuksia ovat mm. tulehdukset, vatsavaivat ja pahimmassa tapauksessa syöpä. Sitäkö ruokateollisuus meille haluaa? Miksei haluaisi. Se että me voimme huonosti tietää rahaa lääketeollisuudelle. Ruoka tekee meidät sairaiksi.

 

Vaikka sanotaankin että sitä käytetään suhteellisen pieniä määriä, niin se pienikin määrä aiheuttaa haittaa ihmiselle. Saattaa törmätä lauseeseen että karrageeni on luontainen aine. Paskanvitut! Se ehkä saadaan ”luonnosta” mutta elintarvikkeeseen sillä on niin pitkä matka että, sen olemus ehtii muuttua niin moneen kertaan.

 

Netissä pyörii jokseenkin sekavia tuloksia kun karrageenistä on kyse. Joutuu hakemaan että löytyy edes jotain järkevää tietoa. Ikävä todeta, että ruokateollisuus on lisännyt niin paljon kaikenlaisia haitallisia aineita elintarvikkeisiin ettei mihinkään voi enää luottaa. Ja myöskin kaupan luomutuotteet on syytä kyseenalaistaa. Vaikka ne olisivatkin parempia kuin ei-luomut, en silti enää luota mihinkään.

 

Karrageeniä ei missään nimessä pidä sekoittaa karsinogeeniin. Karsinogeeni on aine, joka altistaa syövälle. Perustuu mutageenisyyteen(DNA:n vahingoittamiseen).

Englanniksi takuulla löytyisi enemmän tietoa aiheesta. Suomalaisiin teksteihin on vaikea luottaa. Oma kielitaitoni on niin umpisurkea, etten halua käyttää englanninkielisiä lähteitä ihan vain käännösvirhevaaran vuoksi. Ottakaa itse selvää!