Monet, ehkä jopa kaikki, ovat kuulleet puhuttavan siitä, kuinka lihansyönti on suurta syntiä ja vain kasvissyönti pelastaa maailmaan koska, elämme ilmastonmuutoksen aikoja. Mikään tuosta ei pidä paikkaansa.

 

Ensinnäkin, jokainen saa syödä punaista lihaa niin paljon kuin sielu sietää. Siinä ei ole mitään väärään. Jokaisella on oikeus syödä mitä haluaa. On väärin painostaa. Kasvissyönti ei TODELLAKAAN pelasta maailmaa. Jos lähdetään siitä liikkeelle että, kasvi tarvitsee ravinteita elääkseen. Maa ei ole pysyvästi hedelmällinen. Loppuvat ne ravinteet sieltäkin aikanaan. Siihen tarvitaan lannoitteita. Mikä eläin tuottaa laadukasta lannotetta suurina annoksina? No vittu lehmä! Mikäli tappaisimme kaikki lehmät, lantaa ei enää syntysi eikä kasvit saisi ravinteita. Toki voitaisiin tehdä kemiallisia lannoitteita mutta se tuhoaisi luontoa paljon pahemmin. Kemiallinen lannoite olisi takuulla helvetin kallista ja siinä olevat kemikaalit ovat haitaksi luonnolle.

 

Ja sitten vielä ilmastonmuutosasia. Minä en kertakaikkiaan usko moista paskaa. Maailma ja ilmasto on muuttunut AINA! Se tulee muuttumaan vielä tulevaisuudessakin vaikka kuinka luulemme vaikuttavamme. Olisivatko ilmastonmuutosuskovaiset saaneet paskahalvauksen jääkauden aikana kun jäät alkoivatkin sulaa? Miksi ilmaston pitäisi pysyä samana kun ei ihminen itsessäänkään pysy samanlaisena vuosien kuluessa? Muotikin muuttuu, miksei ilmasto saa? Kaikki muuttuu!