Hapankaalia ei hirveästi tunnuta arvostavan. Vain ne harvat jotka ymmärtävät tämän suolistolle arvokkaan ruoka-aineen, käyttävät sitä. Itsekin käytän sitä. Olen huomannut sen olevan erittäin herkullista jos sitä lisää jonkun muun ruuan kanssa lautaselle. En ole koskaan itse sitä valmistanut koska se tuntuu olevan niin hankalaa valmistaa. Ne jotka sen osaavat ovat kyllä meitä muita askeleen edellä.

 

Mitä hapankaali on?

 

Se on maitohappokäymisen avustuksella valmistettava elintarvike. Luonnollisesti sen perusraaka-aine on kaali ja porkkana. Myös muita aineksia kuten valkosipulia, voi käyttää.

 

Hapattaminen on jo ikivanha tapa säilöä vihanneksia ja kasviksia.

 

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/hapattaminen-ja-hapankaalin-valmistus

 

Hapankaalia voi tosiaan käyttää salaatin tavoin lisukkeena lautasella tai siitä voi valmistaa erilaisia ruokia kuten hapankaalikeittoa.

 

https://juuretmaassa.com/2015/10/11/hapatusta-osa-3-nain-valmistat-itse-hapankaalia-yksityiskohtainen-ohje/

 

Tätä kirjottaessa rupesi hirveästi tekemään juuri hapankaalia.

 

Hapankaalilla on tärkeitä vaikutuksia suoliston hyvinvointiin. Miksi emme siis nauttisi elämästä ja söisi itsemme terveeksi. Hapankaalia tuntuu olevan kaupassa erilaisia mutta itse suosin Pirkan luomua. Sitä suositeltiin minulle ja olen todennut sen hyväksi.

 

Hapankaalin maku tuntuu jakavan mielipiteitä. Itse suosittelen ainakin maistamaan. Eikös se niin mennyt että kaikkea pitää maistaa.

 

Netistä löytyy todella nihkeästi yhtään mitään järkevää aiheesta. En edes löytänyt hapankaalin alkuperää mistä se on kotoisin. Vain viittaukset että se olisi venäjältä että saksasta.