Tuntuuko sinusta koskaan että tarvitaan lisää energiaa. Kipaistaanpa kauppaan ja ostetaan vähän energiajuomaa. Siellä ne odottavat kaupan hyllyllä jotta ahnaat suumme voisivat lipoa nämä sokeripommit kitusiimme. Juotuamme koemme olevamme hyvinkin energisiä. Hyvästi yöunet ja tervetuloa huonosti nukutut yöt.

 

Energiajuomat, mitä vittua. Kuka semmoisen on taas mennyt keksimään. Kauhea kasa ylimääräistä sokeria, kofeiinia ja ah niin ihania lisäaineita. Niitäkö taas halutaan vetää naamariin? Näköjään.

 

Pääasiassa energiajuomat sisältävät kofeiinia, sokeria, tauriinia ja lisättyjä vitamiineja. Eli kaikkea turhaa mitä ihmisen keho ei kestä suuria määriä. Vitamiinitkin ovat ilmeisesti vesiliukoisia joten niiden terveyshyödyt ovat olemattomat.

 

Ehkä yksi ei maailmaa kaada mutta jos niitä alkaa päivittäin kiskomaan niin ongelmat ovat selviä. Sokeri pilaa hampaat ja kehon. Pahimmassa tapauksessa päätyy sairaalaan.

 

Aiemminhan energiajuomia sai ostaa kuka tahansa ja minkä ikäinen tahansa. Nykyään se taitaa olla K-15 kamaa ellen väärin muista. Toki tuokin on vain SUOSITUS. Kauppakohtaista että myyvätkö he vai eivät.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259010-energiajuomat-aiotaan-kieltaa-lailla-alle-15-vuotiailta-varoitusmerkinnat-eivat-ole

 

Jos nuo sokerilitkut pistettäisiin samaan kastiin kuin alkoholi eli K-18 niin eikös siinä joka tapauksessa kävisi niin että joku ostaisi ne kuitenkin sitä haluavalle penikalle. Aina löytyy ostajia. Kaikista paras olisi että niiden myynti lopetettaisiin kokonaan. Mitäs sitä turhaan hyvää rahasampoa lopettamaan… Raha puhuu taas ja aivan saatanan lujaa!

 

En usko että kukaan osaisi valmistaa laitonta energiajuomaa. Tai mistä sitä tietää. Kävihän kieltolain aikaankin niin.

 

Turhuuksia mitä turhuuksia. Parempi olla ostamatta ja juomatta moisia paskoja. Jos haluaa päristä niin ottakoon ylivahvaa kahvia. Tulee paljon halvemmaksikin.