Siitä on AIVAN liian pitkä aika kun viimeksi kirjoitin. Inspiraationi on ollut täydellisen hukassa jälleen kerran. Ideoita olisi, mutta ne eivät kuitenkaan ole tarpeeksi hyviä.

 

Maailma on edelleen yhtä perseestä kuin aina ennenkin, mutta se ei ole juuri nyt kirjoittamiseni aihe. Tämä aiheeni olisi ollut kesän pahimpiin helteisiin sopiva, mutta menkööt nyt.

 

Nimittäin ampiaiset ja muut pörriäiset. Ampiaisia pelätään ja siinä ei ole mitään väärää. Pitää kuitenkin muistaa, että on olemassa kimalainen, mehiläinen sekä monia muita keltaraitaisia hyönteisiä. Kaikki keltaraitaiset eivät ole vaaraksi.

 

https://www.hyonteismaailma.fi/torjunta/nain-erotat-ampiaisen-mehilaisen-ja-kimalaisen/

 

 

AMPIAINEN (Vaspidae)

 

Ampiainen on lihansyöjä ja tuntuu ettei kovin moni sitä tiedä. Niitä on maailmanlaajuisesti yli 5000 lajia, jotka jaetaan kahdeksaan alaheimoon. Ampiaisnaarailla on myrkkypistin, mutta toisin kuin tarhamehiläiset, ne eivät kuole pistäessään.

 

https://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/piha-ja-puutarha/ampiainen/

 

Yleisesti ottaen ampiaisia pidetään pahana ja jonka olemassa olo on monelle kauhistus. Tänäkin kesänä helteet ajoivat ampiaiset etsimään ravintoa ihmisten keskeltä. Kahvilan terassille ei ehtinyt kunnolla asettua istumaan kun oli jo ampiainen makean juoma tai ruuan kimpussa.