Jokaisen mielipide on tärkeä. Välillä tuntuu ettei omia mielipiteitään saisin sanoa ääneen lainkaan. Mistä moinen sensuuri? Ja miksi? Vai kuvittelenko vain? Näihin en osaa vastata. Tuntuu erittäin typerältä se että meillä sanotaan olevan sanavapaus mutta aina joskus tuntuu että se ei ole ihan sitä mitä siitä annetaan ymmärtää. Mitä siis tarkoittaa oikea sananvapaus? Kukaan ei kyseenalaista mitään tai siltä ainakin tuntuu. Ovatko ihmiset niin sokeita etteivät näe omaa napaansa pidemmälle? Ehkä niin ja se on minusta jokseenkin väärin että ihmisten sokeutta ja sinisilmäisyyttä käytetään häikäilemättömästi hyväksi. Mediassa levitellään paljon väärää ja muokattua tietoa. Nykypäivän netissä se on niin helppoa muokata suuriakin tekstimääriä ja väritellä oikeita asioita. Joskus on hyvin vaikeaa löytää sitä oikeaa tietoa mutta yleensä kun sen löytää, on askeleen lähempänä oikean tiedon kokonaiskuvaa.

Itse haen mieluummin tiedon kirjoista kuin netistä. Pidän niitä enemmän luotettavina kuin nettiä mutta myös kirjoista löytyy valheellisia tietoja ja ne täytyy osata suodattaa pois. Jos en jostain asiasta tiedän tarpeeksi, otan siitä selvää. Ihmisten pitäisin tehdä tätä enemmän kuin luottaa siihen mitä yksi ihminen sanoo.

Nykymaailma antaa käsityksen että luova ajattelu ei ole sallittu ja se on pahasta. Miksi se niin olisi? Ehkä siksi että jos ajattelemme itse, tajuaisimme kuinka vääristetyssä maailmassa me elämme. Saammeko kyseenalaistaa? Ehkä emme mutta minä aion tehdä niin. Haluan tietää onko virallinen totuus se ainoa oikea totuus. Enpä usko että on.

Kuulostiko tämä sekavalta paskalta? Sitä se saattoi ollakin mutta sitä se elämä on.