Kuten viime postauksessa mainitsin että olen tehnyt uuden vuoden lupauksen kananmunien syömisestä. Joten tähän kohtaan on hyvä laittaa vähän faktoja aiheesta.

 

Kun haeskelin lisätietoja kananmunasta niin, törmäsin pariin artikkeliin jossa kehdattiin verrata munan syöntiä tupakointiin. Niinku mitäs vittua? Erittäin friikki väite mutta onneksi siihen valheeseen ei tarvitse kiinnittää enempää huomiota.

 

Vasta viime aikoina kanamunaa on alettu uusien tutkimusten pohjalta pitää terveellisenä ruokana. Aiemmin siitä luultiin että se sisältää huonoa kolesterolia joka nostaisi muka ihmisen kolesteroliarvoja. Verensokerin nousut johtuvat muista syistä esim. vehnästä. Täytyy muistaa se, että ihmisen keho sisältää jo valmiiksi kolesterolia jolla ei ole tekemistä sairauksien kanssa.

 

Pikemminkin päinvastoin, kolesteroli on erittäin tärkeä aine mm. solukalvonrakenteissa ja sappiyhdisteiden valmistuksessa. Aivot ovat myös osittain kolesterolia.

 

https://munax.fi/munamestari/tietoa-munista

 

http://tottamunasta.fi/ravintotietoa/

 

Kananmunissa kuorien värit kertovat kanojen roduista. Asia menee kaikella järjellä niin että ruskeat kanat munivat ruskeita munia ja valkoiset valkoisia. Hyvin yksinkertaista.