Sokereita ja sokerilaatuja on kymmeniä ja taas kymmeniä olemassa. Ei todellakaan pysty kertomaan kaikista kaikkea mutta olen yrittänyt saada edes muutamasta pientä mainintaa.

 

Monelle varmasti tulee sanasta sokeri, mieleen juuri se valkoinen taloussokeri sekä palasokeri. Ne ovatkin ne pääasialliset makeuttajat, joita käytetään normaalissa arjessa. Kaupassa sitä myydään kilon paketeissa. Ne eivät suinkaan ole ainut sokerilaatu mitä on olemassa. Tunnetuimpia sokerituotteita ovat valkoinen taloussokeri, intiaanisokeri, hunaja ja ksylitoli.

 

https://www.vogel.fi/terveys/sokeri.php

 

Valkoinen sokeri on ”pestyä” sokeria. Siitä on poistettu kaikki ne vähäisetkin vitamiinit ja terveelliset asiat joita on intiaanisokerissa. Se että se on valmistettu sokerijuurikkaasta tai sokeriruo’osta, ei tee siitä terveellistä.

 

Sakkaroosi on glukoosista ja fruktoosista(hedelmäsokeri) koostuva disakkaridi. Tavallinen valkoinen sokeri koostuu oikeastaan täysin sakkaroosista. Täysin epäterveellistä, pelkkää tyhjää energiaa.

 

Sokeria pidetään tänä päivänä todella vaarallisena aineena terveydelle. Vaikka onnistuisikin välttelemään puhdasta valkoista sokeria, on olemassa piilosokeria. Sitä on todella vaikea vältellä, sillä se on kirjaimellisesti piilossa. Makeissa juomissa kuten hiilihappojuomat, makeus on todella vahvasti läsnä. Ei tarvitse olla nero ymmärtääkseen, että kyseinen juoma sisältää sokeria. Nämä juomat tiedetään epäterveellisiksi, mutta silti niitä myydään ja valmistetaan. Miksi? Koska se on hyvä bisnes. Ihmisten terveyden kustannuksella on helppo tehdä rahaa.