Joulun historiassa on monia erikoisia juttuja jotka eivät välttämättä ole enää tänä päivänä monenkaan tiedossa. Vuosien saatossa moni asia on muuttunut.

 

Jotkut onnettomat luulevat joulupukin olevan Coca-colan aikaansaannos. Ehei, joulupukin historia ulottuu paljon kauemmas.

 

Minne on kadonnut joulun aito henki?

 

Kaupoissa ja radioissa alkavat jo joululaulut soida marraskuun puolella ja kauppoihin ilmestyy kaikennäköisiä hilpetöörejä jo melkein lokakuun puolella. Onko joulu tosiaan pelkkä kaupallinen juhla eikä mitään muuta?

 

Se tunnetaan kristillisissä piireissä Jeesuksen syntymäpäivänä (mahtaa olla kakussa paljon kynttilöitä…) mutta ihmiset mieltävät sen enemmän rauhan ja muistelemisen juhlana. Toisin sanoen ensin tuhlaamme kaikki rahat turhaan sälään ja todella suureen määrään ruokaa.

 

Hirveä stressi, kiire ja ahdistus. Jouluaattona voimme ottaa rennosti, mutta miksi ei voitaisiin ottaa jo ennen aattoa rennosti.

 

Joulu on lähes ahdistavaa kun pitää olla jatkuva vauhti päällä.

 

Ostamme lahjoja läheisillemme ja joista omat pentumme eivät välttämättä osaa edes olla kiitollisia jos paketista ei tulekaan juuri se kaikista kallein härpäke. Lopulta ne päätyvät lelulaatikon pohjalle kun löytyy jotain hienompaa. Ahneutta se on törkeimmillään. Joulusta on tullut niin vitun kaupallinen juhla että suorastaan inhottaa…

 

Hinnat nousevat ja kaikkialla miljoonaa eri laatua suklaata, tuhansia turhia härpäkkeitä joissa on jouluteema eikä niillä tee kuin kerran vuodessa yhtään mitään. Turhaa roskaa!

 

Entä ruoka sitten? Kaupasta haalitaan kaikenmaailman evästyksiä vain paria päivää ajatellen. Eihän siinä, jouluruoka on todella herkullista vaikka se onki vuodesta toiseen samaa. Kun sitä ei saa kuin kerran vuodessa niin sitä tulee sitten hotkittua senkin edestä. Ahneutta, ahneutta... Missä on nauttimisen ilo?

 

Kyllä se kunnon kinkku pitää olla! Ja imelletty perunalaatikko. Kunnon rasvalla ja siihen päälle vielä iso annos voita. Rasvaa rasvan päällä kunhan se ei ole kasvirasvapaskaa.

 

Vuosi taas mennyt blogin parissa. Työtä se on vaatinut. Ensi vuonna aion taas jatkaa. Blogi jää joulutauolle niin kuin se jäi vuosi sitten. Palaan tammikuussa jossain kohtaa taas asialle. Olkaamme parempia ihmisiä ilman törkeää itsekkyyttä ja ahneutta. Kerran vain elämme! Tehkäämme siitä hyvä!

 

Hyvää joulua!