Piimä on maitoa hapattamalla valmistettu juoma. Se on paljon sakeampaa kuin maito ja miedosti hapan. Se on kaikenlisäksi terveellistä (rasvattomista en mene vannomaan). Sitä voidaan käyttää monenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon.

 

https://www.ruokatieto.fi/ruokakulttuuri/nykypaivan-ruokajuhla/juomakulttuuri/piima

 

Miksi piimät ovat niin laihoja litkuja? En suostu edes kajoamaan rasvattomaan piimään. HYI! Pelkkä sana rasvaton iljettää. Miksi kaiken pitäisi olla rasvatonta? Se on epänormaalia!

 

Mutta asiaan! Tässä taannoin ostin eri piimiä ja totesin että piimä numero yksi oli laihaa litkua. Seuraava, eri merkin piimä oli myöskin laihaa litkua, vaikka luulin sen olevan tuhdimpaa. Kyseessä oli kirnupiimä. Piimä numero kolme vastasi kuvitelmaa kunnon piimästä. Se oli paksua ja sitä kehtaa kutsua piimäksi. Jatkossa ostan sitä siis, jos tarpeeni sitä pyytää.

 

Kaupassa on kauhea katsoa kun rasvattomat ällötyksen valtaavat piimähyllyn. Eikä nämä suuret tuottajat ymmärrä että rasvattomuus ei myy, eikä siinä ole järkeä. Maidoistakin sen näkee. Monesti on täysmaito loppu mutta rasvatonta paskaa on purkkikaupalla. Eikö olisi aika ottaa oppia?