Tämä on aihe mistä saisin vaikka kirjan tehtyä mutta kerron siitä vain hyvin lyhyesti. Jaan tekstini kolmeen osaan jotta sitä ei olisi liikaa kerralla.

Mitä on biodynaaminen viljely? Se tarkoittaa sitä että viljellään luonnonmukaisin keinoin eikä käytetä mitään keinotekoisia/kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

 

Kompostointi, vuoroviljely, viherlannoitus ja biodynaamiset ruiskutteet (preperaatit) kuuluvat maan hedelmällisyyttä vaaliviin asioihin. Myöskään ei käytetä keinotekoisesti tuotettuja siemeniä tai rehua. Biodynaamisella edistetään myös kotieläinten hyvinvointia.

 

Mikäli haluat lukea enemmän, sitä löytyy täältä: http://biodyn.fi/viljely/

 

Keinotekoiset aineet/myrkyt ovat jo nimensä perusteella pahoja, jotka eivät ole luonnolle hyväksi. On erittäin tärkeää että luontoa suojellaan tulevaisuutta varten. Olet ehkä kuullut että keinotekoiset aineet rehevöittävät vesistön. Uskon että asioilla on yhteys.

 

Miksi käyttää kymmeniä tai jopa satoja euroja haitallisiin torjunta- ja lannoiteaineisiin kun kotikonsteillakin pääsisimme jo todella pitkälle. Ei aina tarvitse käyttää kaupasta ostettuja myrkkyjä. Esimerkiksi kirvojen torjunnalle löytyy useita eri vaihtoehtoja. Otetaan vain mäntysuopaa ja sekoitetaan veteen ja sumutetaan kirvojen valtaamat kasvit. Se on yleinen keino mutta mikäli se ei toimi, on otettava järeämmät aineet käyttöön mikä ei todellakaan tarkoita että kaupasta ostetaan järeimmät myrkyt mitä löytyy. Ei, keinoja on muitakin. Eli Raidit sun muut turhakkeet voi heittää hevonvittuun ja etsiä mikä on suopaakin tehokkaampaa. Pienellä haulla netistä voi löytyä hyviä keinoja pienten kiusankappaleitten torjuntaan ihan kotikonstein.