Inkivääri (lat. Zingiber officinale)

 

Monet varmaan pitävät inkivääriä enemmän joulupiparien mausteena kuin arkiruuan mausteena. Se on toki sitäkin ja sitä harvemmin käytetään arjen keittiössä ainakin suomessa, ellei tee aasialaista ruokaa. Se on kotoisin Aasiasta missä sitä varmaankin käytetään enemmän.

 

Inkivääri on yksisirkkainen, ruokovartinen kasvi josta käytetään juuriosa. Juuri on kuorittava ennen käyttöä. Sen maku on vahvahko joten sitä ei kannata ahnehtia liikaa.

On olemassa myös inkivääriteetä jota itsekin juon silloin tällöin.

 

Jo kauan sitten tunnettiin nämä terveyshyödyt.

 

Muutamia hyviä esimerkkejä ovat: Auttaa vatsaa ja ruuansulatusta, on myös tehokas flunssan karkottaja, lievittää kipuja...

 

https://askelterveyteen.com/inkivaarin-parantava-vaikutus/

 

https://fi.newsner.com/uutiset/naein-inkivaeaerin-paeivittaeinen-nauttiminen-vaikuttaa-kehoosi/

 

Vastaan voi tulla väite että inkivääri ei sovi henkilöille joilla on ongelmia kolesterolin kanssa. Ei ole sattumaa että inkivääri AUTTAA ”pahan” kolesterolin kanssa taistelevia ihmisiä.

 

http://magneettimedia.com/inkivaarin-paivittainen-kaytto-laskee-kohonneen-verenpaineen-ja-sepelvaltimotaudin-riskia/

 

Ei kannata uskoa kaikenlaisia diipadaapa väittämiä vaan vittu ottakaa itse selvää!

 

https://askelterveyteen.com/inkivaarin-hyodyt-naisille/

 

Tuossa linkissä mainitaan että inkivääri sopii raskaana oleville. Noh.. ei ole sekään sattumaa että väitetään ettei se muka sopisi. Viralliset tahot väittävät näin mutta oikea totuus on toinen. Inkivääri helpottaa pahoinvointia joten on täysin huuhaata että sitä pitäisi välttää.

 

Oma kokemuksen inkiväärin käytöstä on vähäinen mutta niinä muutamina kertoina kun olen inkiväärijauhetta täysmaitoon sekoittanut ja juonut, vatsavaivani tuntuvat suurimmilta osin helpottaneen. Itselläni siis tämä toimii. Aion jatkaa päivittäistä käyttöä niin kauan kuin se on mahdollista. Kenelläkään ei ole siihen vastaan panemista eikä sanomista.