Mistä tämä biodynaaminen viljely on saanut alkunsa? Vuonna 1924 henkilö nimeltä Rudolf Steiner piti esitelmäsarjan, joka antoi suuntaviivat nykyiselle käsitykselle biodynaamisesta viljelystä. Esitelmäsarja joka nykypäivänä tunnetaan Maatalouskurssina. Kyseisen ihmisen mukaan on nimetty myös Steinerkoulut.

 

Mitä ovat preperaatit? Preperaatit voivat kuulostaa erittäin oudolta ja vieraalta ja ehkä vähän vaikelta asialta. Ehkä ne ovatkin asioista perehtymättömälle. Itellenikin ne ovat suht uusi asia mutta sen tiedän että ne ovat lääkeaineita maaperälle että kompostille jotka parantavat maan omaa hyvinvointia.

 

Täällä lisää aiheesta: http://biodyn.fi/tietolaari/preparaatit/preparaatit/

 

 

Biodynaamisesta viljelystä on myös jonkin verran kirjallisuutta. Itselläni on vain pari kirjaa. Aiheeseen liittyviä kirjoja pitää vain osata etsiä. Kaikki kolme kirjaa ovat tulleet vastaan ihan sattumalta ja päätin sitten perehtyä aiheeseen vähän enemmän.

 

Olen ehdottomasti sitä mieltä että jos emme tänään pidä huolta luonnosta, ei meille huomenna välttämättä ole enää tätä kaunista luontoa jota vaalia. On siis syytä ottaa nyt asioista selvää ja tehdä asioita jotka parantavat luonnon omaa hyvinvointia. Pienilläkin teoilla on vaikutusta! Ensi kerralla kun aiot ostaa sen keinolannoitteen tai torjunta-aiheen, mieti, mahdollisesti löydät omasta kotoasi tarvittavat aineet niiden pikku kirvojen hävittämiseen. Siinä säästää selvää rahaa! Netistä löytyy todella paljon neuvoja ja tietoja. Ota selvää asioista!