Pelkoa lietsovan valtamedian alaisuudessa on varmasti käynyt mielessä, miten itse voisin turvata selustani? Käsitys omavaraisuudesta on varmasti tullut jossain jollain tavalla vastaan.

 

Ihmiset on saatu uskomaan kaikkea ja pelkäämään olematonta viimeisen parin vuoden aikana. Miksi ei siis irtauduttaisiin pelon ja ahdistuksen kurjista kahleista ja otettaisiin oma elämä omiin pikku kätösiin. Väittääkö joku, että hallitsee oman elämänsä? Ei siis tuhlaa tuhansia euroja lääkefirmojen ihmeellisiin lääkkeisiin, saamatta silti helpotusta tuskiinsa? Ei siis käy lähes päivittäin suuressa supermarketissa tekemässä parin päivän ostokset, kuluttaen niihinkin tolkuttomia summia rahaa? Eikä suinkaan aja ylikalliilla autolla, joka syö hävyttömän paljon aivan vitun kallista polttoainetta? Eikä varsinkaan ole työkkärin ja kelan tukien varassa? Miten on?

 

Omavaraisuus ei tule työtä tekemättä eikä rahaa kuluttamatta, mutta on tärkeää miettiä, mihin se raha sijoitetaan. Tässä vaiheessa sanon, etten ole mikään omavaraisuusmestari, vaan olen tehnyt omia havaintoja ja käyttänyt raakaa maalaisjärkeä.