Kaikkialla kimaltaa. Vasemmalla kimaltaa, oikealla kimaltaa! Helvetin glitter! Eihän kimalluksessa muuten mitään, ellei se olisi muovisilppua. Sitä silppua kun on lisätty ja liimattu ties mihin kaikkialle. Leluihin, koristeisiin, pesuaineisiin, meikkeihin, eläviin kasveihin!

 

Sitten kun käy niin että, liima on ihan paskaa, lähtee glitteri/muovisilppu irti ja se tarttuu käsiin. Ei ole kauhean kivaa kun sormet kiiltää. Pyyhit paitaasi, paitasikin kimaltaa.

 

Kaiken huippunahan on se että jos syö sormiruokaa esim. ranskalaisia tai muuta vastaavaa, niin se silppuhan päätyy suun kautta elimistöön.

 

Hommahan saattaisi hoitua käsienpesulle. Entäpäs kun se silppu menee vesien kautta jätevedenpuhdistamolle ja sieltä sitten päätyy luontoon. Jos puhdistamo ei olekaan niin tarkka kuin uskotaan. Sellainen minimaalinen pikkuhile pääsee taatusti tiukimmastakin suodattimesta läpi. Ne hileet päätyvät luontoon ja ovat muoviroskaa!

 

Entäs sitten kehossamme? Muovia on sielläkin. Luulisi että, vaikka silppu onkin pientä, niiden reunat ja kulmat ovat varmasti teräviä. Vaikka emme tuntisikaan sitä, uskoisin että glitteri aiheuttaa pieni haavoja siellä, missä ne ikinä ovatkaan. Pujahtavatko glitterit haavasta verenkiertoon? En tiedä, kukaan ei ole koskaan kertonut.

 

Pelkkää teoriointia mutta mistä tiedämme totuuden?