Teestä on tehty paljon kiinnostavaa kirjallisuutta.

 

Teellä sanotaan olevan hyviä terveysvaikutuksia.

 

Itse tee saadaan teepensaan (Camelia sinensis) lehdistä. Siinä on kofeiinia eli teiiniä, tanniineja, teaniiniä ja meteaniinia. Tanniinit tekevät teestä kitkerää, jos hauduttaa liian kauan.

 

Teen laatuja on useita, musta tee, vihreä tee, keltainen tee, valkoinen tee, oolong tee ja puerh tee.

 

https://www.teenystavat.fi/teelaaduista

 

Kaksi viimeistä voi olla monelle vieraita. Eivät ole ihan perusmarketti kamaa.

 

Teen laatu määräytyy siten, miten se käsitellään.

 

https://teetuokio.chaya.fi/kaikki-eri-teelaadut-esittelyssa/

 

Teet pitää hauduttaa eri tavoin. Liian pitkät haudutusajat eivät sovi kaikille laaduille. Maussa sen heti huomaa, mikäli lehtiä on haudutettu liikaa, se kitkeröityy ja sitä on tosi inhottava juoda. Myös vanhentunut tee maistuu kauhealle

 

https://forsmantee.fi/blogs/teelaadut/kaikki-mita-tulee-teen-haudutuksesta-tietaa