https://www.anttiheikkila.com/blogi/valion-tuotteet-terveysriski/

 

Karrageeni. Siinäpä vasta on kemikaali. Vai pitäisikö ihan sanoa myrkky. Elintarvikkeissa se kulkee nimellä E407. Se valmistetaan punalevistä kuten Irlanninsammaleesta (Chondrus crispus).

 

Karrageeni on polysakkaridi(monimutkainen hiilihydraatti), jota käytetään hyytelöinti- ja sakeuttamisaineena. Elintarvikkeissa se pitää kerman ja maidon tasaisena nesteenä pitkään.

 

http://turpaduunari.fi/mista-on-maitotuotteet-tehty/

 

Karrageeniä ei ainoastaan ole maitotuotteissa, sitä on lisätty MYÖS lihatuotteisiin kuten broileriin. Se ilmeisesti pitää lihan nesteet paremmin kasassa jotta saataisiin parempi kilohinta. Puhdasta kusetusta sanon minä!

 

https://www.kaleva.fi/juttutupa/terveys-ja-hyvinvointi/karrageeni-e407/3590455