Jatkuu mainoskatkon jälkeen.. mainos… toinen mainos… MAINOS… MAINOKSIA! Aina vain lisää mainoksia. Ei ole paikkaa missä niitä ei olisi. Tv, älylaitteet, ruokapakkaukset, pelit, ajoneuvot... mainoksia joka paikassa. Jopa vaatteista. Niistäkin löytyy mainoksia.

 

Kesken tv-ohjelman iskee mainokset ruutuun vähän väliä. Ohjelma-aikaa on tunti mutta itse ohjelma kestää todellisuudessa 40minuuttia. Sen huomaa jos katsoo ohjelmia esimerkiksi jostain ruudusta tai vastaavasta. Netissä mainokset voi välttää vain siihen sopivalla mainostenesto-ohjelmalla. Puhelimelle ei minun tietääkseni ole mitään järkevää esto-ohjelmaa.

 

Ilman järkevää esto-ohjelmaa mainoksia on joka nurkassa. Joka vitun nurkassa! Ärsyttävää. Ihan sama minne sivulle menee. Peleissä mainokset tunkevat aina kesken pelaamisen, pelaamisen jälkeen tai ne häiritsevät jollain muulla tapaa itse pelaamista. Kaiken huippu on se että ne pystyy skippaamaan vasta tietyn ajan jälkeen. Ihan sairasta.

 

Ruokapakkauksista saattaa löytyä jonkin sortin mainos. Maitotölkeissä niitä näkee eniten varmaan. Niihin on helppo sijoittaa mainoksia. Reseptitkin näkisin mainoksina jos ne ovat jonkun tietyn firman sivulla.

 

Vaatteista yleensä firmojen omat vaatteet toimivat mainoksina. Ajoneuvoissa taas takseissa mainoksia on varmasti enemmän kuin auton omaa väriä. Puhumattakaan formula- ja ralliautoista joihin rahoittajat liimaavat autot ja kuljettajat täyteen mainoksia.

 

Koitan välttää mainoksia parhaani mukaan. Oikeanlaisten videoiden/kuvien ja äänien yhdistelmä luo ihmisten vehnämössöllä täytettyihin aivoihin tarpeen mainostetusta tuotteesta. Vaikka oikeaa tarvetta ei olisikaan, tulee silti ”pakko saada” tunne.

 

Mitään mitä mainostetaan, ei kannattaisi varmaan ostaa. Joitakin asioita on hyvä mainostaa mutta suuremmat firmat ja niiden mainoskampanjat ovat saatanasta.