Kauppojen maitojen rasvaprosentit

 

Rasvaton maito: 0,5%

Ykkösmaito: 1,0%

Kevyt maito: 1,5%

Täysmaito: 3,5%

 

Tilamaidon rasvaprosentti on vaihtelevaa sillä maidon laatuun vaikuttaa monikin asia. Pääsääntöisesti se miten lehmiä ruokitaan.

 

http://www.milkworks.fi/oppimateriaali/kasittely-meijerissa/erilaiset-maidot/Sivut/default.aspx

 

http://luomu.fi/tietoverkko/luomumaidon-rasva-terveydelle-edullista/

 

Kuten jo alussa sanoin, maitoja on kaupassa niin saatanan paljon että ei ole enää yhtään järkeä koko touhussa. Liikaa erilaisia maitotuotteita. Voi ja kerma ei enää riitä kun halutaan hienostella ties millä rahkapuurolla.

 

http://laurisalmi.com/rasvaton-maito-haitat/

 

Tuossa linkissä on kerrottu hauskalla tavalla rasvattoman ja rasvaisen maidon kamppailusta.

 

http://magneettimedia.com/asiantuntijoiden-mukaan-rasvaton-maito-lihottaa/

 

Tässä linkissä kerrotaan kaikki se mitä itsekin haluan sanoa! Ärsyttää enemmän ja vähemmän joka kerta kun näen jonkun tuttuni käyttämän kyseistä rasvatonta paskaa.

 

Ihmisten olisi syytä hävetä! Ei näin eletty 100 vuotta sitten. Silloin vielä tuotettiin ruoka itse eikä oltu niin uusavuttomia nirppanokkia kuin nykyään. Maidoista saatetaan valita se paskin vaihtoehto ja sitten ihmetellään kun keho voi niin huonosti. Rasvaton maito voi tuntua  halvalta ehkä rahalisesti juuri sillä hetkellä mutta loppupeleissä siinä maksaa enemmän omalla kehollaan. Ja rahallisesti myös. Rahaa menee enemmän rasvattomaan koska se ei pidä ruokahalua kurissa. Sitten hiukoo kokoajan. Täysmaito taas tekee sen että vaikka se maksaisi vähän enemmän niin se maksaa itsensä takaisin. Ihminen voi paremmin kuin saa ruokahalunsa tyydytettyä aidosti terveellisellä rasvaisella maidolla.

 

Ja ne jotka vikisevät sitä ettei ihmisen kuulu juoda maitoa. No vittu miettikää miten ennenvanhaan elettii. Lehmät laidunsivat ulkona vapaana, tuottivat terveellistä maitoa ja jonka avulla ihmiset sitten jaksoivat tehdä oikeaa työtä ja voivat hyvin.

Nykyään maidonjuonti on vielä tärkeämpää kun ottaa huomioon kuinka paskaa ruokaa kaupassa myydään. Se on vain huonosti tuotettua paskaa paketissa.