Sana sensuuri on monelle tuttu sekä se, mitä siihen liittyy. Nykyisin tuota sanaa ei enää juurikaan käytetä, mutta siitä on olemassa kiertoilmaisu.

 

Faktantarkistus?

 

https://www.anttiheikkila.com/blogi/faktabaari-tarvitsee-itse-faktantarkastuksen/

 

Olen miettinyt tätä asiaa pitkään. Naamakirjalla tuntuu olevan hyvin tarkka seula mitä saa sanoa. Siellä olen törmännyt tähän faktantarkistusasiaan useimmin.

 

Saa sanoa vain asioita, jotka ovat samaa mieltä virallisen totuuden kanssa (virallinen totuus ei ole sama kuin oikea totuus). Tämänkaltaisen mielikuvan olen saanut ja monet tuntuvat huomanneen saman. Ilmeisesti myös muut sosiaaliset mediat harrastavat samaa. Poikkeavuuksia ei saisi olla! Ei saa ajatella omilla aivoilla! Kyseenalaistaminen ja epäily on kielletty! Bänniä tulee ja sensuuri iskee!

 

Vaikka väitetäänkin, että suomessa vallitsee sananvapaus. Ei tunnu siltä!

 

https://ihmisoikeudet.net/ihmisoikeudet/kansalais-ja-poliittiset-oikeudet/mielipiteen-ja-sananvapaus/

 

Ilmeisesti myös iltapaskalehdillä tuntuu olevan sama meno. En itse edes suostu klikkailemaan niiden artikkeleja.

 

Mikäli aiheena on, vaikka niinkin arka aihe kuin rokotteet, rokotteita moittiva ja kritisoiva kommentti hävitetään. Rokotteiden puolesta puhuvat kommentit sen sijaan saavat olla. Pahimmillaan koko kommenttikenttä on suljettu. Miksi?

 

Miksi vitussa eriävät mielipiteet ovat pahasta? Miksi minusta tuntuu, että sananvapauslaki ei toteudu? Vai olenko aivan hakoteillä?

 

Kas niin, vuosi alkaa jälleen olemaan paketissa. Paska vuosi, jos ilmaisuni sallitaan. Pidän joulutauon nyt ja katsotaan uudestaan ensi vuoden puolella. Vapautemme on jo riistetty! Taistelkaamme sen takaisin saamiseksi! Pankaamme vastaa pahoille, meitä riistäville ihmisille! Hyvää joulua!