Rasvaton maito

- Rasvatonta maitoa ei ole olemassakaan. Se kuka sen keksi, halusi vaan tehdä rahaa ihmisten terveydellä. Tämä kyseinen litku on puhdasta tehdasjätettä, joka aikoinaan kaadettiin pois mutta nyt se on tuttu tavara kuluttajien jääkaapissa. Pikemminkin päinvastoin, rasvaton maito on erittäin epäterveellistä. Ei ehkä uskoisi mutta koska se on vain värjättyä vettä niin en todellakaan suosittele sitä mihinkään.

 

Light limsat ja muut ylisokeriset juomat

- Mikä olisikaan ihanampaa kuin kaloriton ja sokeriton juotava kesäkuumalla? Ehkäpä mutta silti on syytä katsoa kahdesti, mitä kaupasta valitsee sillä sokerittomat juomat eivät ole aivan siitä terveellisemmästä päästä. Ne maistuvat samalta kuin muutkin mutta ovat monta kertaa haitallisempia niihin lisättyjen lisäaineiden ja mahdollisten kemikaalien takia. Esimerkiksi aspartaami jota käytetään paljon ja on erittäin vaarallinen aine.

 

http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/laakari-kertoo-nain-haitallisesti-light-juomat-vaikuttavat-elimistoosi/134536

 

Jos kesäkuumaksi haluaa jotain hyvää janojuomaa, paras on siihen raikas ja puhdas vesi kylmänä. Mikäli makua haluaa, kannattaa laittaa irtoteenlehtiä vettä täynnä olevaan kannuun yöksi. Siitä tulee hyvää jääteetä. Sitä on hyvä nauttia seuraavana päivänä.

 

Soija

- Soija saattaa olla hyvä proteiinin lähde, tai niin ainakin sanotaan. Mutta tein pientä selvitystä kyseistä ainetta tarkemmin enkä pitänyt sitä kauhean eettisenä. Sen kasvattamiseen käytetään hirvittävät määrät lannoiteaineita ja muita mahdollisia myrkkyjä. Miksi on pakko tuhota luontoa tällä tavalla? Samoin kokoajan kaadetaan sademetsiä jotta tätä epämääräistä papukasvia voitaisiin viljellä viherpiipertäjien lautaselle.

 

http://www.luomuliitto.fi/amazon-ruokapoydassa/ Linkki aiheeseen

 

Kasvirasvat

 

- Niinku mitä? Mikä on kasvirasva? Kasvista puristettu rasvaa ehkä? Kuulostaa ehkä terveelliseltä mutta ei todellakaan. Joistakin kasveista saa eteerisiä öljyjä mutta tuskinpa sentään rasvaa. Kummallinen väite. Miksi niitä sitten valmistetaan? Samasta syystä kuin rasvaton maitokin, kuluttajien rahojen viemiseen. Kyllä sen puhdasta eläinrasvaa pitää olla. Se on terveellistä eikä pitäisi sisältää epämääräisiä kemikaaleja toisin kuin ”kasvirasvat”. Pelkkää valhetta kaikki!

 

Vehnä ja kaikki mitä vehnästä on tehty

- Vehnästä olen puhunut ennenkin. Vehnä on siis syyllinen ihmisten lihavuuteen ja huonoon oloon. Itse voin todella huonosti kun olen nauttinut tätä hirvittävää huumetta. Sitä on siis käytännössä joka paikassa. Löytyy toki gluteenittomia tuotteita sekä riisi että maissipastaa mutta hyvin tarkkaan täytyy kaupan hyllyt syynätä eikä ottaa sitä ensimmäistä makaroni pussia mikä käteen sattuu.

 

Makeutusaine

- Keinotekoinen makeutusaine? Piti keksiä sokerin rinnalle jokin vastaavanlainen aine. Voisi kuvitella terveelliseksi mutta eipä sittenkään. Suoraan googlesta löytyy lista aineista mitä se sisältää, jotka ovat täysin vieraita aineita minulle. Ei auta laihduttamisessa ja on erittäin haitallista käytettynä

 

http://www.terve.fi/ravinto/suuropas-kertoo-kaiken-makeutusaineista

 

Vaikkakin makeutusaineessa on steviasta jauhettua stevioglykosidia niin se ei todellakaan tarkoita että koko aine olisi yhtään sen parempaa.

 

Murot ja myslit

- Äärimmäisen sokerista ja epäterveellistä kamaa. Silti tätä syötetään lapsille suurenakin terveyspommina. Kaikenlaisia lisättyjä sokereita sekä ties mitä muuta. Ehkä joku väittää joitakin terveellisiksi ja voihan se olla niin mutta en usko.

 

Salaatinkastikkeet

- Kaupan kastikkeissa on paljon e-koodeja jotka eivät tahdo sanoa mitään. Ja nyt puhun siis kaupan marinointia/grillaus/salaattikastikkeista. Ne sisältävät myös ikäviä kasvirasvoja mitä oli syytä välttää tai ainakin itse yritän välttää mutta se ei ole aina niin helppoa. Eri asia on tehdä itse omat kastikkeensa jolloin tietää mitä ne oikeasti sisältävät.