Ksylitoli on koivusokeri. Sen E-koodi on E967 ja se oli EU:n hyväksymä elintarvikelisäaine. Pääasiassa se on purukumeissa ja pastilleissa käytetty aine.

 

On olemassa sokerinkorvike. Sitä kutsutaan keinotekoiseksi makeutusaineeksi. Yleensä merkintä ”ei lisättyä sokeri” tai ”sokeriton” nostaa ainakin omat karvani pystyyn. Silloin sokerin tilalle on lisätty jotain muusta paskaa. Makeuttavat kemikaalit ovat yleensä piilotettuna E-koodien taakse, ellei niitä ole jätetty pois kokonaan pakkausselosteesta.

 

Kevyttuotteissa on pääasiassa käytetty aspartaamia, jonka E-koodi on E951. Se on keinotekoinen makeutusaine, joka löytyy yleensä rasvattomissa ja sokerittomissa tuotteissa.

 

https://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

 

Kuten olen jo aiemminkin sanonut, rasvattomat tuotteet ovat terveydelle vaarallisia.

 

Monia muita keinomakeuttajia ovat stevia, fruktoosiglukoosisiirappi (vittu mikä sanahirviö) ja syklamaatti (E952). Löytyy myös alkoholisokereita kuten laktitoli, sorbitoli, maltitoli, mannitoli, isomalt, ksylitoli ja hydrogenoita tärkkelyshydrosylaatti (HSH). Kauheita sanahirviöitä joita pidetään ”yleisesti turvallisena”. En tiedä kuinka paljon näitä tulisi vetää, jotta ongelmia alkaisi syntyä. Pienikin määrä on liikaa. Parashan olisi olla nauttimatta yhtään mitään näistä, täysi nollatoleranssi. Nykymaailmassa se on mahdotonta. Jokainen ruoka ja elintarvike tungetaan täyteen kaikkia kummallisia kemikaaleja.